2011. június 5., vasárnap

Varázslat 300 guriga WC papírból

,


Ezt az ötletemet és alkotásomat azért osztom meg veled, hátha te is tudod és akarod alkalmazni egy aktuális születésnapon. :-))Én ezt a páromnak készítettem az 50. szülinapjára.3 hónapig tartottak az előkészületek míg minden  az én elképzelésem és álmaim szerint alakult.Mivel az utolsó darabig mindent egyedül csináltam ezért tartott idáig.Rengeteget agyaltam (szokás szerint) mire minden összeállt. Minden hozzávaló és a legapróbb részlet is a saját kezem munkája. A színek kombinációja,a sorrend,a koreográfia és minden ami a sikert övezte elképesztő sok agyalásomba és éjszakámba került. De lelkes és elszánt voltam,hogy megfelelő,egyedi és örök élményt nyújtsak!!Tehát kigondoltam,hogy mit is szeretnék és megvettem sorjában nem egyszerre a hozzávalókat.300 guriga WC papírt ( Pennyben a legolcsóbbat) Alig néztek rám nagyon furcsán :-)))
Haza vittem és jöhetett az alkotás.Így kezdődött !

Kiszámoltam,hogy mekkora is legyen a kör átmérője,hogy beleférjek.Végül is 1,10 méter lett
 Aztán csak ragasztottam a tapétaragasztóval és rendületlenül raktam a gurigákat.Majd elkészült az első emelet.
 S közben agyaltam ezerrel és pörögtem ahogy szoktam ilyenkor :-))) Végül is belefértem de még így se volt benne túl nagy helyem :-)

Szépen gyűltek az emeletek. A lányom közben fotózott ( de kiderült,hogy füllentett,mert egy részletet a fényképezőjével videóra vett) Nem bánom,mert így legalább meg tudom mutatni  :-)


 Mindig vidáman teltek az esték mire elkészült az óóóriási  meglepetés torta! :-)Aztán elkészült a színes borítás is amihez színes WC papírt használtam.Azonban itt még csak 2 emelet volt.Rápróbáltam a gyertyákat és a virágokat is.
                                                                                                 Minden csak próba volt, mert még sokszor szét kellett szedni.Úgy csináltam meg,hogy az egyes emeleteket szét lehessen szedni,mert csak úgy tudtam belőle kibújni. 

 Rákerült az igazi grillázs torta és a tűzijáték is.
Végül 4 emeletes lett a WC papírtorta és rajta a 2 emeletes igazi,ehető grillázs torta. (amit 2 hét múlva hús kloffolóval vertünk szét és nyalakodtunk el) :-)


 Az igazi tortát 2 héttel a meglepi előtt "megsütöttem",mert nem lett volna időm sütni,főzni,díszíteni és mindent aznap.Viszont kitaláltam, hogy ez a torta nem romlik meg addig és jól bírja a strapát.Színes volt,mint az egész forgatag :-))) Íme ilyen volt!
 Megvettem azon a napon a virágot,természetesen a terítékhez és mindenhez színben passzolót.
 És szalvétából hajtogattam kis hajókat az asztalra a meglepetés üvegen lévő nagy hajóhoz.

 Kiagyaltam,hogy hogyan tudnék egy történetet elmesélni,hogy,hogyan is fogtam ki a Dunából a "palack postát. :-) Vettem egy üdítős üveget,gyorsan kiittam,majd szatináltam az üveget,hogy homályos legyen.(mert ugye már régóta van a víz alján)  :-)) Rádekopázsoltam szalvétából a hajót és az aljára ragasztottam mohafélét és csigákat,kagylókat,hogy "hihetőbb" legyen ,hogy a víz alól került elő az üveg :-))))Lezártam a tetejét azzal a fű-moha félével és átkötöttem egy régi spárgával és rákötöttem egy fa mentőövet :-)Parafadugóval volt bedugva és arra volt belülről ragasztva a spárgával átkötött ajándék üzenet.Úgyhogy amint kivette a dugót vele együtt jött az üzenet is hisz össze voltak kötve.
 Amikor aztán az 50 db lufit is éjjel 3 kor felfújtam és minden kész lett,így nézett ki a nappali

Eljött a nagy nap és én annyira ideges voltam,hogy mit fog szólni,hogy előtte 2 napig igen sűrűn látogattam a kis helységet :-)) A "megállapodás" úgy szólt,hogy külföldre utaztam tehát eszébe se volt meglátogatni.Sőt mielőtt "elutaztam" a kocsi is "elromlott" amiért el kellett,hogy menjen a szerelőhöz.Így a kocsit előtte 3 órával gyors vágtában elvittem az előzőleg beavatott szerelőhöz. :-))))Így aztán a legmerészebb álmában sem gondolva jött a lányomért, hogy az eredeti megbeszélés szerint elvigye  egy helyre,hogy a cuccát ne kelljen cipelni,mert hát ugye én nem vagyok "itthon" :-))(mert a tényleges szülinapja előtt 4 nappal történt,hogy valóban ne is sejthessen semmit)Mielőtt azonban megérkezett, délután még volt egy gyors főpróba :-),hogy hogyan is fogom meglepni  hastáncosnőként aki kiugrik a tortából :-)
 Természetesen felkerült a fekete paróka a fejemre és a tűl, a szemüveg az arcom elé,hogy ne ismerjen fel.A barátnőm tanított  hastáncolni előtte,úgyhogy el tudod képzelni mit össze bénáztam :-))Viszont az öltözékemet is magamra szabtam,hogy jó dögös legyen :-)
Amikor minden kész volt, telefonált a szerelő,hogy elindult és mi tudtuk a lányaimmal,hogy kb. mikor érkezik.Gyorsan beugrottam a tortába ahol is lekuporodtam egy betett sámlira :-) és magammal vittem ezt a kilövőt ami tele volt apró színes papír csíkokkal és egy tűzpiros esernyőt amin fekete női fej volt.Minden passzolt színben is csak az én torkom volt a gyomromban :-)))Iszonyú meleg volt a tortában(jól szigetel a klotyi papír) és kissé kényelmetlen,már alig vártam,hogy kijöjjek de vagy 40 percet töltöttem benne s közben vert a szívem,hogy mi lesz a reakciója :-)


A torta már teljes pompával ragyogott.
 Amikor belépett akkor pedig kigyulladt a tűzijáték is! :-))Képzelheted,hogy izgultam nehogy kigyulladjon a sok tűzijátéktól és gyertyától a torta :-)) Elővigyázatosságból odakészítettem egy vödör vizet ha mégis baj lenne :-)) Végül is nem kellett) :-)

Ha megfigyeled az egyik gurigát középen nem fedtem át teljesen,mert akartam látni az arcát amint belépett,hisz az ajtóval teljesen szembe raktam a tortát.


   

Hát ti mit csináltok? --- volt az első kérdés :-))
 Csalás!!!-hangzott a második mondat :-))
S közben csak szólt a Halász Judit: Boldog Születésnapot című szám


Aztán mindent a forgatókönyv szerint csináltak a lányaim :-)A kicsi leültette, a nagy leszedte a grillázstortát és az első szintet. Aztán kilőttem a durrantóból a papírfecniket,mire világossá vált előtte,hogy valaki rejtőzik a torta belsejében.


Aztán kijöttem a tortából és még akkor is azt gondolta,hogy az egyik barátnőmet kértem meg,hogy mégiscsak köszöntsék fel így ha már én nem vagyok itthon :-))Persze jó volt a "maszkírozás",hogy nem ismert fel először. A végéra aztán gyanússá váltam,mert a sziluettemet csak nem lehetett összetéveszteni :-))))Aztán lekerült a lepel és padlót fogott!!! :-))
                                                
Mikor vége volt a "műsornak" :-) megnéztük,hogy honnan jöttem elő és gyorsan kicsit visszarendeztük a tortát.Látszik,hogy akkora volt,hogy mell magasságig ért!!

 Aztán feltálaltam a vacsorát és a desszertet és remekül telt az este!!!!
 Végül is a képek magukért beszélnek!!!!!
 3 hét múlva összecsomagoltuk  és megnéztük a palack posta üzenetét így  valóra vált egy régóta dédelgetett álmom!!!!!!!!!!!! :-))))
                                                        

                                                      

4 megjegyzés:

 1. Hát ez eszméletlenül jó ötlet!!! Biztos a siker!!! :-)))
  Talán egyszer majd én is bevetem. :-))) Már annyi minden van az agyamban, amit majd szeretnék csinálni, hogy szerintem felére nem lesz időm :-)))

  VálaszTörlés
 2. Ez valami hihetetlenül jó ötlet Edit!!!!!! Gratulálok minden egyes részletéért, kigondolásáért!!! Le a kalappal!Nagyon-nagyon szuper szülinapi meglepetés!!!!

  VálaszTörlés
 3. Ez ámulatba ejtett! Mennyi tervezés áll mögötte!!! Hihetetlen jó lett! Nem is értem, hogy nem vett észre semmit??? Teljesen le vagyok nyűgözve!!!!! Nagyon ügyes vagy!!! A video-t annyira szerettem nézni!!!!! Nagyon tetszik, hogy vidám voltál akkor is. Igazán nagyon fiatalos vagy! A lányaid büszkék lehetnek rád!!!

  VálaszTörlés
 4. Elképesztően fantasztikus vagy!! Tele energiával, ötlettel, kreatívitással, s persze szeretettel, mert ez mozgatja az egészet!!!

  VálaszTörlés